Monday, December 10, 2012

Cinta Dari Syurga..


salam...
saya bru je tgk cerekarama "Cinta Dari Syurga" ptg ni td..bosan2 dok umah kan.. hehe..
i would say this is one of the best piece sepanjang hayat cerekarama wujud kat tv3.. bkn ape.. selama ni cite yg berunsurkan islamik semua mcm x mendlm sgt.. sume cite pasal pompuan baik teraniya la, penghijrahan la..tp cite ni, deep gile.. jelas intelektual islamik nye.. pandai la researcher die buat research.. 

rasanye suami isteri yang da kawen, patut tgk cite mcm ni sebagai panduan.. tgk mcm mane sehebat mane pon agama diorg, godaan syaitan tuh.. mcm mane harungi kehidupan tanpa kurniaan zuriat, mcm mane perasaan bermadu,, macam mne cara berlaku adil,, dan mcm mne hebatnye dugaan Allah.. pergh... tp respect la watak Fauziah Gaos dlm cite tu.. isteri yg tenang dan bnyk muhasabah diri.. watak sampingan dalam cite tu pon sgt2 best dgn pandangan ilmiah diorg.. :)


speaking of her..
she resembled somebody that i used to know.. :')
muke sebijik.. so mase tgk cite tu,, fefeeling la.. haha.. well,, 
moving on doesn't mean letting go.. it just the missing pieces were still left inside.. but i will survive.. rindu tu normal la.. #ceh

btw, good news.. finally, i've met my sister's new boyfriend.. org Kelantan katanya.. borak2 ngan die td.. ok la. not bad.. ade kerja, rupe, agama... xde la yg mcm sebelum ni.. haha.. #sorrySis.. haha.. i'll pray the best for u yup.. harap2 yg ni kekal la sampai ke jinjang pelamin.. walaupon jaoh nk ngantor nnti.. tp xpe.. usia tu da sesuai da bg seorang pompuan.. :P

n for those yg x smpt tgk kat tv3 mase tu,, bley tgk usya link kat bawah ni.. x perlu donlod.. bley tgk online je.. maybe pandangan kite x sama.. but for me, it is a good piece..





#notakaki: lately ni asyik mimpi pelik2 je.. slame kat kolej,,jarang nk mimpi2 ni.. mostly mimpi sedih la.. dah dua kali two ears full of tears nih... haih.. syaitan,,plis maen jaoh2 ey.. shuuh2...

5 comments:

Orked said...

"moving on doesn't mean letting go"

hew hew hew...ok noted...

Aisy Ishvan said...

Haha.. itu dua bende yg berbezA taw acik. Hehe..

Orked said...

ye tau2x...but can u elaborate more in ur own words....takut acik interpret lain...hahaha

Aisy Ishvan said...

haha,, moving on tu contohnye mcm eizhar kapel ngan acik, pastu kite break.. then,, eizhar pon move on la dgn menerima hakikat yg kite xkn kembali lagi.. wah.. haha..

letting go tu it is more towards memories.. contohnye,, kenangan kite mase kapel dlu tetap disimpan la.. maknenye eizhar x let go la semua memories.. hehe..

tu ape yg eizhar nmpk la.. x taw la acik interpret laen. hehe

Orked said...

Owh, lebih kurang gak..tp specifically, for me

Moving on means,I need to letting go the past, but still keeping the memories...at least try not to hate him but be his friend or bestfriend. kdg2x seseorg tu mmg x sesuai jd kekasih hati pengarang jantung kite*amekaw...hahaha, tp mybe just friend...kan3x...And also accept da fact dat dia bukan jodoh kita...

letting go pulak, melepaskan segala2x nye...xyah nk ingat ke ape...lepaskan dia agar dia bahagia dgn org yg dia suka...

tp kalau bace 2 3 kali kan, dua2x ayat ni pening gak...hahaha...

jiwang nye...hahaha